18.8.-30.12.2018

HEIJASTUKSIA

Asko ja Aila Salminen


Koko loppuvuoden ajan gallerian puolella Tampereella asuvan taiteilijaparin, Aila ja Asko Salmisen laaja yhteisnäyttely: Aila Salminen on korutaiteilija, mutta hän on tehnyt myös teoksia, jotka luontevimmin sijoittaa kuvataiteen piiriin. Korujen lisäksi Salminen valmistaa astioita, suuria vasarapakotuksella tehtyjä tauluja ja veistoksia sekä lasitöitä. Asko Salminen on valokuvaaja ja kuvanveistäjä. Hän yhdistää teoksensa usein installaatioiksi ja tekee myös ympäristötaidetta. Teijon Masuunin näyttelyssä taiteilijoiden välinen yhteys tulee esiin aivan erityisellä tavalla. Osassa teoksista taiteilijat ovat työskennelleet itsenäisesti, mutta etenkin uusimmista veistoksista suuri osa on tehty yhdessä. Näyttelyn nimi HEIJASTUKSIA on monimerkityksellinen ja sen voi ymmärtää myös taiteilijaparin yhteistyötä luonnehtivana vertauskuvana. Se on myös Aila ja Asko Salmisen pitkän uran laajin näyttely.

18.8.-30.12.2018

PIENIÄ MAAILMOJA

Tiina Harjola
Syanotypioita


Kahvilan ja aulan puolella vuoden loppuun saakka esillä oleva Tiina Harjolan PIENIÄ MAAILMOJA on sarja lapsi- ja luontoaiheisia syanotypiateoksia, joissa lapsen mielikuvitusmaailma ja todellinen ympäristö kohtaavat.

"Teoksissani olen pyrkinyt tuomaan esille lapsen mielikuvitusmaailman ja todellisuuden rajattomuutta, jonka sisällä kaikki on yhtä totta kuin taruakin. Lapsen kyky elää keskellä tuttua ympäristöä, mutta silti seikkailla todellisuuden ulkopuolella turvallisesti, rajoituksitta ja estoitta."

Masuunin tiloissa on ympäri vuoden esillä vaihtuvia taidenäyttelyitä, joihin on vapaa pääsy. Galleria, kahvila sekä taide- ja käsityöputiikki ovat avoinna kesän sesonkikaudella päivittäin, muina aikoina viikonloppuisin.

Näyttelykalenteri 2019 julkaistaan helmikuun alussa. Katso myös koko vuoden 2018 näyttelykalenteri.

Taiteilijahaut

Haku vuoden 2019 näyttelyajoista on päättynyt. Otamme kuitenkin vastaan avoimia hakemuksia tuleville näyttelykausille ympäri vuoden.