3.2.-27.5.2018

KATSAUS

Taina Kurtze


Masuunin galleriassa koko kevään 2018 ajan perniöläisen keramiikkataiteilija Taina Kurtzen laaja retrospektiivinen näyttely, jossa on mukana teoksia peräti viideltä vuosikymmeneltä. Kurtze on tehnyt keramiikkataidetta yli 50 vuoden ajan ja hänen töitään löytyy ympäri maailmaa sekä yksityiskokoelmista että julkisista tiloista.

10.2.-27.5.2018

SISARUKSET ‑ MUISTIKUVIA

Elsa Riikka Sutinen


"Käsittelen maalaussarjassa ihmisen muistia, lähinnä muistojen näkökulmasta. Muistikuvat haalistuvat, muuttavat muotoaan ja sulautuvat toisiinsa. Mitä kauemmaksi mennään muistoissa, sitä vaikeampi on enään erottaa, mikä on totta, mitkä omia muistoja, miltä asiat oikeasti näyttivät. Muistikuvat ovat palasia, jotka koostuvat palasista. Yksi pala sinällään ei merkitse juuri mitään, vain väriläiskää kankaalla. Kahden palan välissä on viiva, joka äkkiä onkin horisontti.

Toinen näkökulma muistiin maalauksissani on sisarusten muistojen välinen vertailu. Saman perheen sisarusten muistot kertovat erilaisia tarinoita samoista tapahtumista. Kuulostavat ja näyttävät äkkiseltään samalta, mutta ovat ihan erilaisia. Joskus kyse on muistista, mutta enimmäkseen monista muista asioista. Loppujen lopuksi kaikki sarjan maalaukset ovat kuvia samasta asiasta."

3.6.-1.7.2018

LUONNOLLISTA

Teija Lehto
Marita Mikkonen
Reija Palo-oja

Grafiikkaa ja maalauksia


Kesäkuun näyttelymme galleriassa tulee kolmen kuvataiteilijan muodostamalta ryhmältä; taidegraafikot Marita Mikkonen ja Teija Lehto sekä taidemaalari Reija Palo-oja.

"Yhteinen historiamme kietoutuu Turkuun ja Turun Taidegraafikoiden sekä Turun Taiteilijaseuran toimintaan. Taiteilijoina meitä yhdistää samankaltainen kiinnostus havainnoida ympäröivää maailmaa sekä purkaa näitä havaintoja näkyväksi taiteen keinoin."

"Teijon Masuunin näyttelyssä arki, vuodenajat, luonto, henkilökohtainen kokemus ja erilaiset ilmaisutavat ovat vahvasti läsnä. Teemojen eroavaisuudet ja yhtymäkohdat luovat kiinnostavaa vuoropuhelua näyttelykokonaisuuteen ja yhdessä ne muodostavat toisiaan täydentävän ja kommentoivan kokonaisuuden. Näyttelyssä korostuu erityisesti jokaisen leimallisesti persoonallinen ilmaisu ja henkilökohtainen kiintymys omaan välineeseensä."

3.6.-1.7.2018

MENNEET

Heidi-Lii Kaila

4.7.-12.8.2018

YMPÄRÖIVÄ TODELLISUUS

Sampsa Sarparanta


Vuoden 2018 päänäyttelynämme galleriassa pysähtyi Sampsa Sarparannan ART TOUR 2018 -kiertue.

Sampsa Sarparanta (s. 1973) on Perniössä asuva ja työskentelevä taiteilija, joka on tunnettu suorista ja usein provokatiivisista ja yhteiskunnallisesti kantaaottavista maalauksistaan. Sarparanta on opiskellut Kuvataideakatemiassa ja pitänyt 20-vuotisen taiteilijauransa aikana kymmeniä yksityisnäyttelyitä ja osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hänen töitään on mm. Kiasman, Turun kaupungin ja Salon taidemuseon kokoelmissa. Sarparantaa on kutsuttu "loistavaksi arjen ihanan kauheuden kuvaajaksi" (HS, 2011).

"Maailma on äärettömän ruma, mutta myös äärettömän kaunis."

3.7.-12.8.2018

ILTA TUULITEHTAALLA

Zamuel Hube


Aulan ja kahvilan puolella suomalaisen nykysurrealistin Zamuel Huben maalauksia.

Taidemaalari Zamuel Hube nauttii maalatessaan ajatusleikkiin kannustavia uniikkeja öljyväri- ja akryylimaalauksia, joissa yllättävät yksityiskohdat ruokkivat katsojan omaa mielikuvitusta. Huben teokset ovat useimmiten unenomaisia merellisiä maisemia, joissa on paljon tuttua, mutta sopivassa suhteessa uutta ja vierasta. Maalaustensa kautta Hube kutsuu katsojan mukaan maailmaansa, jossa ihminen luo tuulen Tuulitehtailla, pilvet muokkaavat koko ajan muuttuvia taivaita ja aika kulkee omaan tahtiinsa.

"Ilman rakennettuja Tuulitehtaita maailmassa ei olisi tuulta. Asiat kasaantuisivat ja säätila olisi pysyvä. Tuuli liikuttaa myös meitä ihmisiä."

18.8.-30.12.2018

HEIJASTUKSIA

Asko ja Aila Salminen


Loppuvuoden 2018 gallerian puolella Tampereella asuvan taiteilijaparin, Aila ja Asko Salmisen laaja yhteisnäyttely: Aila Salminen on korutaiteilija, mutta hän on tehnyt myös teoksia, jotka luontevimmin sijoittaa kuvataiteen piiriin. Korujen lisäksi Salminen valmistaa astioita, suuria vasarapakotuksella tehtyjä tauluja ja veistoksia sekä lasitöitä. Asko Salminen on valokuvaaja ja kuvanveistäjä. Hän yhdistää teoksensa usein installaatioiksi ja tekee myös ympäristötaidetta. Teijon Masuunin näyttelyssä taiteilijoiden välinen yhteys tulee esiin aivan erityisellä tavalla. Osassa teoksista taiteilijat ovat työskennelleet itsenäisesti, mutta etenkin uusimmista veistoksista suuri osa on tehty yhdessä. Näyttelyn nimi HEIJASTUKSIA on monimerkityksellinen ja sen voi ymmärtää myös taiteilijaparin yhteistyötä luonnehtivana vertauskuvana. Se on myös Aila ja Asko Salmisen pitkän uran laajin näyttely.

18.8.-30.12.2018

PIENIÄ MAAILMOJA

Tiina Harjola
Syanotypioita


Kahvilan ja aulan puolella vuoden loppuun saakka esillä oleva Tiina Harjolan PIENIÄ MAAILMOJA on sarja lapsi- ja luontoaiheisia syanotypiateoksia, joissa lapsen mielikuvitusmaailma ja todellinen ympäristö kohtaavat.

"Teoksissani olen pyrkinyt tuomaan esille lapsen mielikuvitusmaailman ja todellisuuden rajattomuutta, jonka sisällä kaikki on yhtä totta kuin taruakin. Lapsen kyky elää keskellä tuttua ympäristöä, mutta silti seikkailla todellisuuden ulkopuolella turvallisesti, rajoituksitta ja estoitta."

Masuunin tiloissa on ympäri vuoden esillä vaihtuvia taidenäyttelyitä, joihin on vapaa pääsy. Galleria, kahvila sekä taide- ja käsityöputiikki ovat avoinna kesän sesonkikaudella päivittäin, muina aikoina viikonloppuisin.

Katso myös viimeisin näyttelykalenteri.

Taiteilijahaut

Haku seuraavan vuoden näyttelyajoista päättyy aina joulukuun lopussa. Otamme kuitenkin vastaan avoimia hakemuksia tuleville näyttelykausille ympäri vuoden.