3.2.-27.5.2018

KATSAUS

Taina Kurtze


Masuunin galleriassa koko kevään 2018 ajan perniöläisen keramiikkataiteilija Taina Kurtzen laaja retrospektiivinen näyttely, jossa on mukana teoksia peräti viideltä vuosikymmeneltä. Kurtze on tehnyt keramiikkataidetta yli 50 vuoden ajan ja hänen töitään löytyy ympäri maailmaa sekä yksityiskokoelmista että julkisista tiloista.

10.2.-27.5.2018

SISARUKSET ‑ MUISTIKUVIA

Elsa Riikka Sutinen


"Käsittelen maalaussarjassa ihmisen muistia, lähinnä muistojen näkökulmasta. Muistikuvat haalistuvat, muuttavat muotoaan ja sulautuvat toisiinsa. Mitä kauemmaksi mennään muistoissa, sitä vaikeampi on enään erottaa, mikä on totta, mitkä omia muistoja, miltä asiat oikeasti näyttivät. Muistikuvat ovat palasia, jotka koostuvat palasista. Yksi pala sinällään ei merkitse juuri mitään, vain väriläiskää kankaalla. Kahden palan välissä on viiva, joka äkkiä onkin horisontti.

Toinen näkökulma muistiin maalauksissani on sisarusten muistojen välinen vertailu. Saman perheen sisarusten muistot kertovat erilaisia tarinoita samoista tapahtumista. Kuulostavat ja näyttävät äkkiseltään samalta, mutta ovat ihan erilaisia. Joskus kyse on muistista, mutta enimmäkseen monista muista asioista. Loppujen lopuksi kaikki sarjan maalaukset ovat kuvia samasta asiasta."

Masuunin tiloissa on ympäri vuoden esillä vaihtuvia taidenäyttelyitä, joihin on vapaa pääsy. Galleria, kahvila sekä taide- ja käsityöputiikki ovat avoinna kesän sesonkikaudella päivittäin, muina aikoina viikonloppuisin.

Katso myös vuoden näyttelykalenteri.

Taiteilijahaut

Haku seuraavan vuoden näyttelyajoista päättyy aina joulukuun lopussa. Otamme kuitenkin vastaan avoimia hakemuksia tuleville näyttelykausille ympäri vuoden.