7.9.-17.11.2019

VAHVA HENKI

Mariella Rauhala


Näyttely esittelee taiteilijan eläinaiheisista tekstiiliprinteistä muodostuvan kokonaisuuden, joka "kuljettaa matkalaisen Meksikosta Afrikan ja Intian kautta Portugaliin, Pohjolaan ja Itämerelle tai toisin päin — tai ihan mihin vaan — mielikuvittelulle on tilaa ja kestotilaus."

Suurimmassa roolissa esiintyy Pop Horn — Herra Paukkusarvi, pikkuruinen pukki, jonka nimeä kantavat tekstiiliprinttien myötä syntyneet sisustus- ja käyttötuotteet eli PopHornCollection.

Mariella Rauhala on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta pääaineenaan taidekasvatus. Lisäksi hänellä on tekstiili- ja vaatetusalan amk-tutkinto sekä opettajakoulutus. Mariella Rauhala on työskennellyt opetustyönsä ohessa pukusuunnittelijana tv-sarjoissa ja elokuvissa yli 20 vuotta.

7.9.-17.11.2019

MAALAUKSIA

Marjo Yli-Antola


Taidemaalari ja kuvataiteilija Marjo Yli-Antolan luonnon elementeistä kumpuavia maalauksia on kuvailtu unenomaisiksi tulkinnoiksi tunteista, olemisesta ja hetkistä elämässä.

"Kokemukset ympäröivästä luonnosta taivaineen toimivat visuaalisina lähtökohtina maalauksille. Maalaus on keino pysähtyä ja rauhoittua, kaipuuta seesteisyyteen. Pyrkimyksenä on värin ja valon kautta kuvata hetkiä, jolloin sanat hiljenevät ja hengitys alkaa."

6.8.-1.9.2019

NELJÄS KOHTAAMINEN

Minna Bengs-Shrestha, Tarja Bruun-Järvenpää, Juhani Järvinen, Hanne Kärki, Kirsti Nenye, Anne-Mari Heiskanen ja Kristiina Pellinen


"NELJÄS KOHTAAMINEN -kuvataidenäyttely koostuu uusista teoksista, jotka muodostavat kiinnostavan kokonaisuuden seitsemän kuvataiteilijan erilaisista lähtökohdista taiteelliseen ilmaisuun ja sisältöihin. Kohtaaminen aiheuttaa reaktion, jossa syntyy ennalta arvaamatonta energiaa. Näyttelyssä on esillä eri tavoin toteutettuja teoksia; taidegrafiikkaa, veisto-, maalaus- ja valokuvataidetta, installaatio ja kirjontaa.

Kohtaaminen on noussut ryhmän näyttelyiden yhteiseksi nimittäjäksi — tämä on neljäs kohtaaminen näyttelyn merkeissä. Ryhmä muodostui taiteilijoiden kohtaamisesta Imatralla, sen virtaavassa atmosfäärissä — näin tuli tarve yhteiselle näyttelytoiminnalle."

6.8.-1.9.2019

A ROOM WITH A VIEW

Heidi Naumanen ja Mari Pihlajakoski


Aulan ja kahvilan tiloissa kahden taiteilijan yhteisnäyttelyssä akvarelleja sekä akryyli- ja öljyvärimaalauksia.

"Meitä molempia kiinnostaa ihminen ja ihmisen toiminta yhteiskunnassa. Näyttelyn nimen Room with a View voi käsittää sekä ihmisen sisimmän tarkasteluna että näkymänä, joka aukeaa ihmisestä käsin ympäristöön ja yhteiskuntaan."

Heidi Naumanen rajaa tarkastelunsa eleisiin, jotka voivat merkitä monia tunteita, kun taas Mari Pihlajakoski tarkentaa eri tunnetiloihin, joita voi ilmaista monilla eleillä.

3.7.-4.8.2019

KAIKUJA KYYNELTARHASTA

Päivi Hintsanen


"Kyyneltarha-teeman teossarjoissa kyyneleet ovat esillä muodossa tai toisessa — puissa, taimissa, kimpuissa ja hedelminä; surun tummat, vihan punertavat, ilon hehkuvat ja onnen sädehtivät. Puutarhassa kulkee kyyneltäjiä, joiden tehtävä on itkeä kyynelsiemeniä. Valo valuu puutarhaan pehmeänä kyynelpuiden oksien lomasta ja siellä täällä on lempeitä varjoisia kohtia, joihin voi vetäytyä ajattelemaan. Näyttely vie katsojansa puutarhaan, jonka hillityn ulkoasun takana mielikuvituksellinen luonto rönsyää villinä."

2.7.-4.8.2019

CREATURES OF NATURE

Valokuvaaja Mikaela Holmberg & Floristi Päivi Lehti


Creatures of nature -projekti on floristiikan ja valokuvataiteen synergia ja poikkeuksellisen yhteistyön muoto. Näyttely koostuu valokuvaaja Mikaela Holmbergin ja floristi Päivi Lehden kukkapäähineistä ja valokuvataiteesta. He ovat yhdessä luoneet raamit kuville, joissa esiintyy herkässä, esiteini-iässä olevia tyttöjä symbolisia kukka-asetelmia kannatellen. Näyttely on kannanotto sen puolesta, että myös kuvissa esiintyvien tyttöjen sukupolvella olisi mahdollisuus elää symbioosissa luonnon kanssa. Tällä hetkellä nuorilla on huoli siitä, kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa heidän elämäänsä ja elinolosuhteisiinsa. Toisaalta — kuvissa esiintyvien tyttöjen ikäluokka voi omilla valinnoillaan muuttaa maailmaa ja silottaa tulevaa. Kuvat kertovat niin haasteista, vastuuntunnosta, peloista kuin toivostakin.

Näyttelyn tuotoista lahjoitetaan 50% Luonnonperintösäätiölle edistämään luonnon säilymistä tuleville polville.

4.6.-30.6.2019

PIIA LEHDEN
MUISTONÄYTTELY


Galleria täyttyy Piia Lehden (1973-2017) ihastuttavasta maailmasta kesäkuussa. Lehden perheen ja ystävien organisoima näyttely juhlistaa edesmenneen taiteilijan upeaa tuotantoa ja elettyä elämää.

Lehden tuotannossa leimallista oli hänen tapansa yhdistää ihminen, eläin ja luonto niin, että niiden rajat sekoittuvat. Useissa teoksissaan Lehti tutki ihmisen ja puun samankaltaisuutta. Hän näki vanhan puun muotoutuneen sen mukaan, kuinka ympäristö on sitä kohdellut. "Puiden tavoin kasvamme valoa kohti ja suuntaamme oksamme sinne, missä on tilaa kasvaa."

Näyttelyssä on esillä runsas kattaus taiteilijan töitä uran varrelta ja ainakin osa niistä on myös myynnissä. Tulot myytävistä töistä menevät Lehden perikunnalle.

1.6.-30.6.2019

FAABELI

Iida Reitti


Eläimiä ja satuja, näistä on Faabeli tehty. Kahvilan ja aulan puolella sijaitseva näyttely kokoaa akvarellimaalauksien ja taidegrafiikan kautta mielikuvitusta kutkuttavia ja hyväntuulisia teoksia.

Iida Reitti on alkujaan Särkisalolainen kuvataiteilija, joka muutti Tampereelle valmistuttuaan Kankaanpään taidekoulusta vuonna 2016. Reitti erikoistui taidegrafiikkaan, mutta työskentelee nykyään erityisesti sarjakuvien ja akvarellien parissa.

2.2.-30.5.2019

PRAHAN VUODET

Katariina Lillqvist


Elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja Katariina Lillqvist on 30 vuoden ajan työskennellyt Prahassa yhdessä kansainvälisen työryhmänsä kanssa. Nyt Teijon Masuunin galleriassa nähdään hänen animaatioidensa hahmoja ja lavasteita 90-luvun alusta aina nykypäivään asti. Lillqvistin animaatioiden punaisena lankana on aina ollut yhteisöllisyys, monikulttuurisuus ja yhteiskunnalliseen dialogiin kannustaminen.

Ohjaajan töitä on palkittu niin Berliinin Hopeisella Karhulla kuin Tampereen elokuvajuhlien Suudelmillakin, ja hänen uusin teoksensa Radio Dolores voitti Annecyn animaatiofestivaalien erikoispalkinnon vuonna 2017.

Näyttelyssä nähdään myös luonnoksia Lillqvistin kehitteillä olevasta tuotannosta. Viimeinen Matadori on poliittinen satiiri Vladimir Putinista epäonnisena härkätaistelijana, Bremerin alkemia taas Teijon historialliseen miljööseen sijoittuva kokeellinen fiktio.

Toukokuussa Bremer-teema näkyy näyttelyssä myös omana kokonaisuutenaan. Lillqvistin kokoama ryhmänäyttely Bremerin alkemia koostuu Turun taideakatemiassa syyslukukaudella 2018 tehdyistä Robert Bremerin legendaan liittyvistä harjoitustöistä, TEAKin rekrykoulutuksen puitteissa tehdystä fiktioelokuvan demosta sekä lyhytaikaisista, yllätyksellisistä performansseista ja installaatioista gallerian lähiympäristössä.

19.1.-22.4.2019

KEVÄINEN SALAATTISEINÄ

Gloria Badarau


Kahvilan ja aulan puolella nähdään kevään alkaen salolaisen kuvataiteilija Gloria Badaraun akvarelleja, piirustuksia sekä öljyväritöitä. Osa töistä oli mukana joulukuussa Badaraun Korpin tarina -näyttelyssä Salon Taiteilijaseuran taidelainaamossa Bizarressa. Masuunin näyttelyssä Badarau yhdistää korpin tarinan filosofiaa vanhempaa tuotantoa olevien muotokuviensa kanssa. Näyttelyn nimi viittaakin lähinnä näyttelytöissä käytettyihin erilaisiin tekniikoihin.

Masuunin tiloissa on ympäri vuoden esillä vaihtuvia taidenäyttelyitä, joihin on vapaa pääsy. Galleria, kahvila sekä taide- ja käsityöputiikki ovat avoinna kesän sesonkikaudella päivittäin, muina aikoina viikonloppuisin.

Katso myös vuoden 2019 näyttelykalenteri sekä viime vuoden näyttelymme.

Taiteilijahaut

Haku seuraavan vuoden näyttelyajoista päättyy aina joulukuun lopussa. Otamme kuitenkin vastaan avoimia hakemuksia tuleville näyttelykausille ympäri vuoden.