Hyvinvointipäivä Teijon Masuunilla LA 28.5. klo 10-15
https://www.facebook.com/events/533376004831835

Teijon Masuuni tarjoaa kevätkiireiden keskelle hyvinvointiin keskittyvän tapahtuman lauantaina 28.5. klo 10–15. Päivän aikana on tarjolla monenlaista kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tähtäävää sisältöä, mm. hyvän mielen jumppia, hermoratahierontaa, vyöhyketerapiaa, tuotemyyntiä sekä villivihanneskurssi.

Liikunnallisesti päivä alkaa hauskalla ja hikisellä Lavis-lavatanssijumpalla klo 10–10.45 ja jatkuu niska-hartia-painotteisella FasciaMethod-tunnilla klo 11–12. FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä liikuntakonsepti, jossa yhdistyvät liikkuvuusharjoittelu, venyttely ja liikehallintaharjoittelu. Harjoittelu ennaltaehkäisee vammoja, edistää palautumista ja kuntoutumista sekä parantaa liikkuvuutta ja suorituskykyä. Iltapäivällä klo 13–13.45 on tarjolla salsatunti, johon ei tarvita aikaisempaa tanssikokemusta sekä klo 14–15 koko vartaloa huoltava FasciaMethod-tunti. Lavis- ja FasciaMethod-ohjaaja Milla Rauma ohjaa kaikki päivän liikuntatuokiot.

Mestarihermoratahieroja Hilja-Maria Simonen-Rauma ottaa päivän aikana vastaan asiakkaita joko kokonaiseen hoitoon tai näytehoitoon. Hermoratahieronta on kokonaisvaltaista kehon ääreishermoston tehokuntoutusta, jossa keho hoidetaan päästä varpaisiin. Lisäksi vyöhyketerapeutti/refleksologi Maria Kallio tekee viiden minuutin tutustumishoitoja korvan vyöhyketerapiaan sekä lyhyitä puhdistavia ja kosteuttavia kasvohoitoja.

Tapahtumassa on myös tuotemyyntiä, mm. hunajaa, luontoystävällisiä pesuaineita, henkilökohtaista hygieniaa ja ravintolisiä sekä vegaanisia ihonhoitotuotteita.

Sille, joka kaipaa hyvinvointinsa tueksi enemmän aikaa luonnossa, on tarjolla Masuunilta klo 10–14 Teijon kansallispuiston Sahajärvelle suuntaava Villivihanneskurssi. Kurssilla tutustutaan Suomen luonnon yleisimpiin luonnonvaraisiin ravinnoksi hyödynnettäviin kasvilajeihin, ja opitaan niiden tunnistamisesta, mahdollisista näköislajeista ja jatkokäsittelystä. Kurssilla käydään läpi myös kasvien muuta hyötykäyttöä, kuten esimerkiksi kasvien perinteistä käyttöä rohdoksena. Kurssin vetäjänä ja opettajana toimii Emilia Röhr, filosofian tohtori (meribiologia), keruutuoteneuvoja, luontokartoittaja opiskelija ja intohimoinen kasviharrastaja. Opetus tapahtuu pääasiassa maastossa. Retken lopuksi kurssilaiset valmistavat villivihannespeston itse keräämistään kasveista.

Lisätietoja ja ennakkoilmoittautumisohjeet facebook-tapahtumasta:
https://www.facebook.com/events/533376004831835